Cum sa concepi un meniu botez ieftin?

Problemele economice si viata tot mai grea i-au obligat pe cei care au de organizat un botez sa se indrepte si catre un meniu botez ieftin, dar care sa fie pe placul tuturor si sa fie si gustos. Un restaurant botez sector 4 ofera de obicei un meniu prestabilit, in functie de un anumit buget estimat. Totusi, se poate negocia si reface meniul pentru fiecare invitat si pentru micutii care vor participa la petrecerea de botez astfel ca toata lumea sa se simta bine si parintii copilului sa fie multumiti.

O alegere clasica de meniu este cea cu preparate romanesti, inspirate din bucataria noastra romaneasca atat de diversificata si de sanatoasa. De exemplu, se poate servi o gustare pe baza de salam romanesc, sunca, carnati, cas, icre si rosii proaspete, continuata cu un file de salau la cuptor cu morcov si cu fasole verde sote. Intr-un meniu botez ieftin romanesc poate urma o friptura de porc suculenta sau un piept de curcan la gratar, cu salata asortata de legume.

La final, dupa asa o masa imbelsugata se poate servi un tort racoritor cu multe fructe si crema din ingrediente naturale. Alta varianta destul de ieftina si care se poate prepara in orice restaurant botez sector 4 poate fi formata din rulada cu crema de branza, sunca, ardei gras, masline, terine cu tot felul de bucati de carne si legume, rozete de lamaie cu pasta de peste, la gustare, urmate de un fileu de peste gras la cuptor cu vin si ingrediente proaspete, condimente romanesti din gradina bunicii. Pieptul de pui si ciupercile proaspete, porumbul si sosul de smantana, baconul, dar si cartofii copti deliciosi completeaza acest meniu romanesc senzational. Pentru cei mai pretentiosi se poate comanda un meniu italienesc care nu e chiar asa de scump, dar va fi cu siguranta pe placul tuturor invitatilor.

La gustare puteti incepe cu prosciutto, pancetta, salam italian, bocconcino, gorgonzola, parmegian, foccacia si cateva rosii cherry. La felul principal puteti sa ii serviti pe invititati cu un file de somon sau somn cu mozzarella si putin spanac sau cu un piept de curcan la gratar cu sos gorgonzola. La desert nu va lipsi tortul de tiramisu sau fructe de padure pe care toata lumea il va adora.